Fix Master toge betoniruuvit – nyt saatavilla Tekla Structures -ohjelmaan

Kehitimme ketterän ja suunnittelua merkittävästi nopeuttavan symboli -työkalun. Suunnittelija saa helposti käyttöönsä kaikki Fix Master Toge betoniruuvi -symbolit.Symboleita käytetään piirustuksissa erilaisten erikoismerkkien esitystapana. Sen ominaisuuksien hallinta vastaa yksittäisen merkin toimintatapaa. Symbolin valinnassa käyttäjän tulee valita ennakkoon tiedossa oleva symboli -tiedosto ja merkkiin viittaava indeksi. Symbolissa oleva teksti ei skaalaudu käytettävän mittakaavan mukaan automaattisesti joten tekstit tulee lisätä erikseen Text -työkalulla. Monivaiheisen valinnan ja editointitarpeen pohjalta kehitimme nopean tavan valita automaattisesti skaalautuvan symbolin informatiivisen tekstin kanssa.

 

Asennus

Kaikki Tekla Structures -ohjelmaan asennettavat suunittelu työkalut löytyvät helpost Tekla Warehouse -palvelusta. Käyttäjä voi asentaa työkalun yhdellä asennustiedostolla 2017 versiosta lähtien. Details -osiossa esitetään käyttöliittymän perusominaisuudet ja niiden merkitykset. Tämän lisäksi täällä tiedotetaan korjauksista ja sisältömuutoksista. Rekisteröitynyt Tekla Warehouse -käyttäjä voi lisäksi vastaanottaa automaattiset muutosilmoitukset ja antaa palautetta sisällön kehitystarpeista.

 

Symbolin valinta

Symbolin valinta on helppoa ja nopeaa kolmitasoisen valikko -työkalun ansiosta. Kun käyttäjällä on tiedossa tarvittavan kiinnittimen tuoteryhmä, muuttuu alemman tason valikkosisältö automaattisesti rajaten kaikki tarpeettomat tuotteet pois. Symbolin väriä ja kulmaa voidaan muuttaa siihen tarkoitetuilla arvokentillä. Symboli lisätään valittuun kuvantoon automaattisesti oikeassa mittakaavassa.
 

Ferrometal Tekla Structures extension for symbols - text editing

Tekstin hallinta

Symbolin lisäksi valittuun pisteeseen lisätään myös informaatioteksti valittuun symboliin liittyen. Oletustekstiä voidaan muuttaa tai käyttäjä voi luoda täysin oman sisällön. Tekstikenttä voidaan tarpeen mukaan myös piilottaa jolloin useamman symbolin yhteydessä voidaan asettaa vain tarpeelliset tekstit näkyväksi sisältöä kadottamatta. Kuten symboleille, myös teksteille voidaan määrittää väri ja kulma sekä tekstin esitystavalla tärkeä korkeus.

Kaipaatko lisää suunnittelua tehostavia Tekla Structures  -lisäsovelluksia?

Ota yhteyttä ja kerro kehitystarpeet Tekla Structures -sisällön kartuttamiseksi. Tehtävänämme on toteuttaa ne suunnittelijoille veloituksetta käyttöön.

Mika Vanhanen
Ohjelmistokehityspäällikkö, Tekla Structures -palvelut
Puh. 044 773 5771
mika.vanhanen@hopiaengineering.fi